Читај ми!

Државно првенство у оштрењу оловки?!

Да би своје суграђане подсетили да поред компјутера и робота постоји и мануелни рад, Јапанци су организовали првенство у ручном оштрењу оловки.

У јапанском граду Кјоту протеклог викенда одржано је Прво државно првенство Јапана у оштрењу оловки.

Деведесет пет учесника, подељених у категорије за децу и одрасле, такмичило се ко ће боље заоштрити оловке помоћу џепног ножа.

Награда је била више него атрактивна: комплет од 240 бојица.

Такмичари су имали три минута по оловци, а критеријум успешности били су естетски изглед оловке, дужина графитног врха за писање и његова пропорција у односу на остатак оловке.

Организатор такмичења, непрофитна организација грађана из Кјота ангажована на промоцији мануелних вештина и традиционалних заната, саопштила је да је циљ такмичења био да се скрене пажња јавности на важност спретности у руковању алатима и промовише ручна производња предмета у условима савременог живота када се становништво масовно ослања на компјутере и друге машине, запостављајући мануелни рад.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи