Читај ми!

Девет глава из седам јаја!

Седам јаја хондураских млечних змија стављено je у инкубатор зоо-центра на Флориди, а појавило се девет глава! Из једног јајета изашла је двоглава албино змија, из другог близанци.

Зоо-центар "Sunshine Serpents" на Флориди богатији је за осам хондураских млечних змија, од којих је једна двоглава! Овакав феномен дешава се једном у 10.000 случајева, а осим што има две главе, ова змија (или je можда правилније змије) је и албино.

Особље зоо-центра у инкубатор је ставило седам јаја тог гмизавца, а право изненађење настало је када се појавило девет глава. У једном јајету била је двоглава змија, а из другог су се излегли близанци.

Израз албино се често односи на белу боју, а код ових змија представља недостатак тамног пигмента. Стручњаци истичу да двоглаве змије могу живети до 20 година у заточеништву, док би у дивљини имале великих проблема, јер би два мозга управљала једним телом.

Млечне змије добиле су назив на основу мита да сисају кравље млеко директно из вимена, а заправо се хране инсектима, гуштерима, птицама и малим сисарима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи