Читај ми!

Мушкарци се заљубљују брже од жена

Најновије истраживање научника са Универзитета Пенсилваније показује да се мушкарци брже заљубљују у односу на жене и да у везу улазе без размишљања. Као могући разлог наводи се секс, који особе јачег пола изједначавају са љубављу.

Упркос увреженом мишљењу да су жене романтичније, оне ипак не изговарају прве „волим те", већ то чине мушкарци, открива студија истраживача са Универзитета Пенсилваније.

Научници наводе да жене лакше изражавају своја осећања, али да се мушкарци брже заљубљују. Они изјављују љубав чак три пута брже од жена које су у том погледу далеко обазривије.

„Жене су прагматичније када је реч о љубави него што се обично мисли и ретко у везу улећу без размишљања", каже психолог и вођа истраживања Мариса Харисон.

Студија објављена у часопису Друштвена психологија, такође открива да се мушкарци заљубљују у року од неколико недеља, док је њиховим партнеркама потребно више месеци.

Истраживачи наводе да би разлог зашто се мушкарци брже заљубљују од жена могао да буде секс који они изједначавају са љубављу.

Мушкарци обично желе да ступе у сексуални однос након пар недеља забављања, док жене више воле да сачекају неколико месеци.

Показало се и да већина мушкараца зна након само једног састанка да ли су заљубљени или не.

Једна четвртина испитаника рекла је да верују у љубав на први поглед и да је довољан један поглед да знају да ли је девојка она „права".

Особе женског пола, напротив, много су неодлучније и обично се консултују са пријатељима и породицом, чекајући да прође најмање месец дана како би биле сигурне.

Осим што се брже заљубљује, мушко срце се и чешће слама. Наиме, много је више мушкараца него жена рекло да су били заљубљени у особу која им није узвраћала љубав.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи