Читај ми!

„Дечја игра“ која доноси 50.000 долара

Америчко Министарство одбране индиректно се обратило јавности преко конкурса своје агенције ДАРПА, за помоћ у тражењу најбољег и најбржег решења за састављање исецканих поверљивих докумената на ратиштима. Ко реши понуђене „слагалице“ освојиће 50.000 долара.

ДАРПА (Defense Advanced Research Projects Agency), агенција при aмеричком Министарству одбране задужена за развој нових технологија, нуди награду и до 50.000 долара било коме ко реши слагалице постављене на интернет-страници www.shredderchallenge.com.

Агенција позива стручњаке из области информационих технологија, ентузијасте у ређању слагалица, али и све који воле решавање сложених проблема да покушају да склопе серију докумената исецканих на ситне комадиће.

Изазов се, заправо, састоји од решавања пет неједнако тешких задатака, а сваки доноси одређени број поена.

Идеја конкурса названог "Shredder Challenge" је, наводно, да америчке безбедносне службе дођу до технике којом би се, у ратним зонама, на што једноставнији начин могли реконструисати документи уништени сецкалицама папира.

Али би при том, како се даље наводи, могла да се створи и рањивост овог система заштите (сецкања) поверљивих информација који користе и сами Американци (?!).

Поседујете ли вештину којом ћете решити слагалице и можете ли оформити тим који ће помоћи да се реше сложени физички и аналитички проблеми у вези са састављањем  докумената, питају се људи из ДАРПА.

Ове специјалне слагалице заинтересовани могу решавати до 4. децембра. Победник ће бити проглашен дан касније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи