Читај ми!

Ваздушни судар две врсте

Колико смо само пута чули да је птица улетела у мотор путничког авиона. Толико да се, малтене, то може сматрати редовном појавом. Али да лешинар улети у конопце параглајдера и онеспособи га, никад! Један руски екстремни спортиста све то је и доживео и снимио.

Паравофка, параглајдериста из Русије, није се баш лепо провео на свом првом лету изнад индијског дела Хималаја, али ће га запамтити до краја живота.

Тек што је почео да ужива у погледу, десила му се „саобраћајна незгода" - сударио се хималајским лешинаром који стварно „није очекивао" људе на тој висини.

Велика птица добро се упетљала у конопце параглајдера "Axis Mercury 2008" и убрзала заједничко приземљење.

Иако је Паравофка, како себе назива овај млади Рус, одмах отворио резервни падобран, више пазећи на запетљану птицу него на себе, готово да се разбио о земљу.

Пао је на дрво, но остао неповређен.

Много среће имао је и лешинар који је доста стрпљиво сачекао да га човек отпетља, што није било нимало лако.

Као што сте видели на снимку са кациге, крај приче је срећан.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи