Читај ми!

Кина укида „претерану забаву“ на телевизији

Кинеска Државна администрација за радио, филм и телевизију од идуће године ограничиће број шоу-емисија које „осликавају мрачну и морбидну страну друштва“.

Кина ће ограничити број забавних програма на телевизијама, од проводаџијских емисија „Нађи младу" до плесних такмичења и уместо њих инсистирати на емисијама за изградњу морала у друштву, пишу кинески медији.

Кинеска Државна администрација за радио, филм и телевизију ће, од идуће године, ограничити број шоу емисија које „осликавају мрачну и морбидну страну друштва", пише Дневник јужне метрополе.

Лист наводи да ће од 1. јануара свака сателитска ТВ станица моћи да емитује не више од два забавна програма у ударном времену од 19 сати до 22 сата сваке вечери.

Цитирајући директиву надзорног тела за медије, лист наводи да ће слободно време телевизије попунити програмима којима се „пропагира хармонија односа у друштву, здравство и емисије из културе".

Званична агенција Синхуа пренела је да директива има за циљ да се публика одбрани од „претераних забава" тако што ће се ограничити број емисија са играма, говорни шоу-програми, спектакли са избором идола, ријалити шоу-емисије...

На 34 главне ТВ станице биће обавезно да се у последњих шест сати програма емитује најмање два сата вести, пренела је Синхуа.

Кинески медији су у септембру пренели да је тело за надзор затражило од провинцијских ТВ станица да ограниче одређени тип емисија и повећају производњу шоу-емисија о кућним домаћинствима и етици, али моћна телевизијска индустрија ради по старом чекајући на званична упутства.

Забрањене и рекламе за повећање груди

Прошлог септембра, агенција за контролу наредила је да се скине с програма, на годину дана, популарни шоу о младим талентима по угледу на америчког „Идола", „Супер девојка", јер је прекорачила дозвољено време трајања емисије.

Такође, недавно су поново забрањене ласцивне, секси рекламе, као и рекламе за хирушко повећање груди, подсећа Ројтерс.

Кинеске власти редовно цензуришу сав садржај телевизија за који сматрају да је политички осетљив или нападан, од песама до филмова, за разлику од патриотских емисија на државним телевизијама.

Све раширенија филмска и телевизијска пиратерија, међутим, омогућава да се све забране и ограничења лако заобиђу и да се тражени програми дистрибуирају преко ДВД-а или Интернета.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи