Читај ми!

Раде ускоро најјачи на планети

„Херкулес“ из Горњег Милановца, 27-годишњи Раде Савић, готово сигурно ће на Светском првенству у Ирској постати најјачи човек на планети, јер на тренинзима већ сада диже преко 360 килограма из „бенч преса“, а рекорд је „само“ 341.

На недавно завршеном првенству Србије у дизању терета, одржаном у Књажевцу, Раде Савић из Горњег Милановца оборио је државни рекорд у категорији „бенч прес".

Он је подигао 340 килограма, само килограм мање од светског рекорда који ће покушати да обори на Светском првенству у Ирској (од 11. до 19. новембра).

Савић је изјавио агенцији Бета да је уверен да ће се из Ирске вратити као најјачи човек на планети, јер је на тренинзима подизао и више од 360 килограма.

Савић који има 27 година, дизањем терета се бави већ десет година.

Тежак је 140 килограма, а до сада је највећи успех постигао освојивши треће место у Европи на прошлогодишњем такмичењу у Мађарској.

Он каже да му је највећи проблем новац за такмичења у свету, јер у Горњем Милановцу нема разумевања за спорт којим се бави, али је сада за Ирску добио спонзорство фирме „Интеграл" у Смедереву.

Директор градске Установе за физичку културу Божидар Глишовић истиче да се новац за такмичења даје клубовима, а не појединцима, те и да Савић мора да се учлани у неки клуб „јер све друго би представљало финансијски прекршај".

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи