уторак, 18.10.2011, 09:41 -> 13:59
Женева у знаку чоколаде
На првом Међународном сајму чоколаде у Женеви, више од 2.000 посетилаца уживало је у дегустацији најразличитијих врста овог надалеко чувеног швајцарског производа. Укус, маштовитост, али и вештина израде чоколадних посластица, посебно су награђивани.
Швајцарска је надалеко позната по чоколади, али је по први пут организовала међународни сајам овог можда најпознатијег производа.
У Женеви је више од 2.000 посетилаца дегустирало различите врсте производа 24 представника чоколадне индустрије.
„Сајам је отворен због произвођача чоколаде. Хтели смо да они покажу своје вештине и машту посетиоцима", рекли су организатори.
Оцењује се укус, маштовитост у изради, али и вештина израде чоколадних посластица.
Титула најбољег чокопосластичара обезбедиће шампиону и многобројне бенифиције у представљању новог производа тог произвођача.
Чоколада има доказано дејство антидепресива. Према истраживањима, горка чоколада, која садржи велике количине флаванола, знатно смањује ниво хормона стреса у организму.
Научници тврде да се најбољи заштитни ефекат постиже конзумирањем 6,5 грама црне чоколаде дневно. Све количине преко препоручене неутралишу заштитни ефекат.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар