Читај ми!

Женева у знаку чоколаде

На првом Међународном сајму чоколаде у Женеви, више од 2.000 посетилаца уживало је у дегустацији најразличитијих врста овог надалеко чувеног швајцарског производа. Укус, маштовитост, али и вештина израде чоколадних посластица, посебно су награђивани.

Швајцарска је надалеко позната по чоколади, али је по први пут организовала међународни сајам овог можда најпознатијег производа.

У Женеви је више од 2.000 посетилаца дегустирало различите врсте производа 24 представника чоколадне индустрије.

„Сајам је отворен због произвођача чоколаде. Хтели смо да они покажу своје вештине и машту посетиоцима", рекли су организатори.

Оцењује се укус, маштовитост у изради, али и вештина израде чоколадних посластица.

Титула најбољег чокопосластичара обезбедиће шампиону и многобројне бенифиције у представљању новог производа тог произвођача.

Чоколада има доказано дејство антидепресива. Према истраживањима, горка чоколада, која садржи велике количине флаванола, знатно смањује ниво хормона стреса у организму.

Научници тврде да се најбољи заштитни ефекат постиже конзумирањем 6,5 грама црне чоколаде дневно. Све количине преко препоручене неутралишу заштитни ефекат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи