Читај ми!

Окончана епска шетња

Шетаће он још... али по крају. А и тешко да би овако нешто могао да понови. Доласком у родни Монтреал, Канађанин Жан Беливо је затворио круг - веровали или не, око планете. Шетао је пуних 11 година и прешао 75.000 километара!

Канађанин Жан Беливо (56), који је напустио свој дом након што је остао без посла, завршио је своју 11-годишњу шетњу по свету у којој је промовисао мир, вративши се у Монтреал, пренеле су данас агенције.

Белива су у Монтреалу свечано дочекали пријатељи и они који га подржавају, а он је свим присутнима рекао да је његова мисија била утицање на канадску и остале владе да створе министарство за мир.

„Невероватно је, тешко описати. Морам вам признати да осећам известан мир", рекао је Жан на врло емотивном сусрету са породицом.

Другим речима, успео је да се излечи од депресије која га је и натерала на несвакидашњи пут.

„Ми смо сви другачији и то је оно што је лепо на Земљи - различите боје коже, другачија узбуђења, другачији политички системи. Сви људи су музичке ноте... ми морамо да стварамо хармонију између њих и да стварамо зајенички тон."

Беливо је напустио Монтреал 18. августа 2000. година, на свој 45. рођендан, након што је његов мали бизнис пропао.

Канађанин је прешао око 75.000 километара обишавши 64 земље. Током 11 година он је путовао кроз пустиње и планине, заљубио се на девет дана у Мексику, носио је турбан и дугу браду у Судану, јео змије у Кини, а на Филипинима су га чували наоружани војници.

У недељу су Белива у Монтреалу дочекале његова мајка и дугогодишња девојка Лус Аркамбо, која му је пружала емотивну и финансијску помоћ током путовања, и његово двоје деце из првог брака.

Више од 100 људи који су подржали Беливову мисију прошетали су са њим улицама Монтреала.

„Можда никада нећемо имати мир, али треба да направимо корак напред и онда још један. Мислим да можемо да створимо један бољи свет", истакао је Беливо.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи