Читај ми!

Стогодишњак истрчао маратон!

Након што је оборио рекорде у неколико дисциплина за старије од 100 година, Фуаџа Синг успео је да истрчи и маратон у Торонту и тако постане најстарија особа која је стигла на циљ после пређених 42,195 километара. Невероватан успех времешног Британца забележен је у Гинисову књигу рекорда.

Многи не могу да пређу трком, брзим ходом, па чак ни лаганим кораком раздаљину од 42,195 километара ни са навршених 50, 40 или – 25 година. Он је то успео са пуних 100!

Британац индијског порекла Фауџа Синг постао је најстарија особа која је истрчала цео маратон.

Стогодишњак је у недељу учествовао на маратону у Торонту и трку завршио после осам сати, 25 минута и 16 секунди и тако ушао у Гинисову књигу рекорда као најстарији човек који је истрчао цео маратон.

Кроз циљ је прошао последњи, и то у тренутку када су радници уклонили све барикаде дуж финиш линије као и постере спонзора.

Тренер времешног маратонца Хармандер Синг каже да је Фауџа пресрећан што му се испунила вишегодишња жеља.

Маратон у Торонту је осми на којем је Синг учествовао. Први је трчао када је имао 89. година.

Такође, ово није први пут да Синг поставља рекорде. У четвртак је оборио светске рекорде за такмичаре старије од 100 година у осам различитих тркачких дисциплина од 100 до 5.000 метара.

Синг се нада да ће његов следећи подвиг бити ношење бакље на Олимпијским играма у Лондону 2012. године.

Бакљу је носио на Олимпијским играма одржаним 2004. године у Атини.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи