Читај ми!

Лопта са „панорамским погледом“

Наизглед обична играчка, лопта дречавозелене боје, има чак 36 камера и када се баци увис снима све што се дешава у широком кругу. Изум пет Берлинаца власнику пружа могућност да накнадно на компјутеру открије шта се дешавало чак и далеко од места где је лопта полетела ка небу.

Најновија „играчка" за децу и одрасле заправо представља спој лопте и више десетина камера. Ову специфичну направу са 36 камера из мобилних телефона створио је тим графичких дизајнера из Берлина.

Довољно је да је баците увис и добијате снимак свега што се дешава око вас. Камере су програмиране тако да почну да снимају у круг када лопта достигне највишу тачку.

„Уз помоћ овог панорамског видика, док гледамо снимак можемо се осетити као да смо на том месту које је забележено", објасили су креатори занимљиве играчке.

Након што се снимак пребаци на рачунар, корисници су у могућности да зумирају призоре забележене из сваког угла, па тако могу да виде шта се дешавало и далеко од њих док су бацали лопту.

Иако ова направа дречавозелене боје највише личи на играчку, у питању је последња реч технике.

Њени проналазачи траже спонзора за производњу већих количина, па се зато лопте још не могу наћи у продаји.

Интересантно је и то да је ова направа дипломски рад Јонаса Фила, а да су поред њега у креирању техно-занимације учествовали Кристијан Хилдебранд, Карстен Гремзоњ, Бернд Бикел и Марк Алекса, сви из Берлина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи