Читај ми!

Несхваћени уметник

Суд на Менхетну наредио је Американцу Ендију Голубу да, уколико не мисли да заврши у затвору, своје наге моделе осликава по улицама ноћу и да обавезно носе танге.

Амерички уметник који је ухапшен због тога што је сипао боју по нагом моделу Карли Стори на Тајмс скверу у Њујорку, неће бити оптужен под условом да са девојкама ради ноћу, пренеле су агенције.

Наиме, њујоршка полиција ухапсила је у јулу 45-годишњег Ендија Голуба и оптужила га за кршење закона о јавном моралу.

Иначе, Голуб већ три године слика по нагим моделима.

Његов адвокат Рон Каби је рекао новинарима да је са судом на Менхетну постигнут договор да све оптужбе против Голуба и манекенке буду одбачене у року од шест месеци под условом да пар не дође у сукоб са законом, а да Енди настави да слика по моделима ноћу и да девојке носе танге у сваком тренутку.

Карла Стори, 27-годишња девојка која је „глумила платно", није се појавила на суду.

Голуб је објаснио да воли да слика по голим моделима јер њихова тела имају енергију и динамику која недостаје платну.

„То је моја уметност. Тако се повезујем са моделом. Верујем у јавну уметност и на тај начин се фузионишем са енергијом Тајмс сквера", истакао је Голуб и додао да му се не допада забрана да слика по дану. Но, да ће поштовати договор са градским званичницима.

„Тражићу дозволу од суда да то радим у било које време, било где."

Одмах по изласку са суда најавио је да ће већ сутра у близини суднице сликати по новом моделу. Буде ли то по дневној светлости, прети му казна од 90 дана затвора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи