Читај ми!

Продаје се Садамова „задњица“

Бронзана задњица Садама Хусеина, коју је један британски војник понео кући као успомену на догађаје у Ираку, ускоро ће се наћи на аукцији. Парче, за које се процењује да може достићи цену од 10.000 фунти, било je део бронзане статуе чувеног ирачког диктатора, срушене 2003. године после инвазије америчких трупа.

Доњи део леђа бронзане статуе бившег ирачког дикататора Садама Хусеина, која је срушена у Багдаду после инвазије америчких трупа 2003, наћи ће се ускоро на аукцији.

Ово парче историје дугачко шездесетак центиметара, на лицитацију је ставио бивши британски војник Најџел Ели који га је узео непосредно након што су амерички маринци срушили статуу у акцији коју је телевизија преносила уживо.

Он је испричао да су му маринци дозволили да помоћу чекића и полуге одломи диктаторову задњицу и понесе је кући.

Ели је морао да плати више од 600 евра за прекомерну тежину пртљага како би свој јединствени сувенир донео авионом у Велику Британију.

У аукцијској кући „Хенсонс" наводе да би то „парче модерне историје" могло да достигне цену од 10.000 фунти.

„Требало би да привуче како војне тако и уметничке колекционаре, али и све оне који се интересују за главне догађаје који су обликовали свет у којем данас живимо", казао је за АФП представник „Хенсонса" који је аукцију заказао за 27. октобар.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи