Читај ми!

Нови „ајфон“ оборио рекорд

То што је „Епл“ помало разочарао љубитеље „ајфона“ тиме што није избацио потпуно нови модел, већ „усавршеног претходника“, не само што није умањило број поруџбина, већ је у прва 24 сата оборен и рекорд. Аналитичари процењују да је на раст продаје утицала смрт Стива Џобса.

Америчка компанија „Епл" (Apple Inc.) саопштила је да је у року од 24 часа од представљања новог модела „ајфона" (iPhone 4S) број поруџбина премашио милион, што је више од рекорда који је држао претходни модел тог телефона.

Поруџбине се примају од петка и за сада су могуће у САД, Канади, Аустралији, Француској, Немачкој, Јапану и Великој Британији.

Телефон ће се у продавницама појавити у петак 14. октобра и коштаће 200 долара уз уговорну обавезу од две године.

Кад је представљан претходни модел, „ајфон 4", број поруџбина у првом дану износио је 600.000, само што тада поруџбине нису биле омогућене из Аустралије и Канаде.

Нови модел „ајфона"има унапређени процесор А5 са два језгра, камеру од осам мегапиксела са блицем, могућност снимања видеа у пуном HD формату и унапређену обраду графике. Срж новог телефона биће нови оперативни систем iOS 5.

Упркос рекордном броју наруџбеница, поједини заљубљеници у „Еплове" производе су разочарани јер се очекивало представљање потпуно новог уређаја, „ајфона 5".

Аналитичари оцењују да је смрт оснивача „Епла" Стива Џобса утицала на раст продаје новог „ајфона". Маркетиншки стручњаци тврде да је уобичајено да после смрти једне тако значајне особе којој су се сви дивили због креативности, порасте број људи који желе да имају производ његове компаније.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи