Читај ми!

Откривен идентитет Елвисове „љубе“

Дама са култне фотографије из 1956. на којој се љуби са краљем рокенрола открила је недавно свој идентитет фотографу који је забележио тај тренутак. Седамдесетпетогодишњој Барбари Греј смучило се да буде „непозната жена у облацима“.

Амерички часопис идентификовао је мистериозну жену са култне фотографије из 1956. године, на којој је забележен њен пољубац са Елвисом Прислијем иза сцене позоришта, пренео је данас Ројтерс.

Седамдесетпетогодишња Барбара Греј, која живи у Чарлстону, у Јужној Каролини, изјавила је за магазин Венити фер да није открила свој идентитет због новца или славе.

„Само сам желела да се моје име налази на проклетој фотографији."

Греј је признала да јој се смучило да буде позната само као „непозната жена у облацима" са младим Елвисом на степеништу позоришта у Ричмонду (Вирџинија).

Фотограф Алфред Вертајмер рекао је да никад није питао за женино име када је снимио ту фотографију, нити му је она рекла.

Након што се Вертхајмер појавио у новинама како стоји поред познате фотографије, назване „Пољубац", на својој изложби у Вашингтону, почетком 2010, Греј га је пронашла на Фејсбуку и послала му поруку.

„Ја сам девојка са фотографије 'Пољубац'. Имам добру причу за вас", написала је Барбара.

Међутим Вертхајмер, који је и раније од многих жена добијао сличне поруке, у којима су тврдиле да су баш оне на фотографији, није одговорио на поруку Грејове.

Изјава Грејове је затим емитована на радију и на крају дошла до Венити фера који је потврдио њену аутентичност.

Приватне фотографије Барбаре Греј из средине педесетих година приказују исту жену као ону поред Елвиса Прислија и њена сећања на то време и место су тачна, чак је исте висине као жена на фотографији.

Греј се присетила да је, када је педесетих година прошлог века срела 21-годишњег Прислија у хотелу у Ричмонду, само помислила: „Боже, он је прелеп".

Такође је сматрала да је помало несигуран и са акцентом који је чинио да звучи као „блесави тип из унутрашњости".

Након што су заједно отишли на његов концерт, Греј и Присли су се пољубили на степеницама, а касније се Греј нашла у Елвисовом купеу воза. Када је воз кренуо, отишла је и она.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи