Читај ми!

Залутали пингвин Интернет звезда

Више од 120.000 људи забринуто за пингвина „Срећне ноге“ прати преко Интернета судбину птице залутале са Антарктика. Случајни гост Новог Зеланда после успешног лечења ускоро се враћа кући, што ће заинтересовани, такође, моћи директно да прате на рачунарима.

Царски пингвин који је пре шест недеља с Антарктика залутао на Нови Зеланд, постао је звезда на Интернету.

Пингвин назван „Срећне ноге" већ има више од 120.000 обожавалаца који су пратили шта птица ради у Зоолошком врту у Велингтону.

Очекује се да ће се још хиљаде људи укључити у акцију када „Срећне ноге" буде пуштен у природу, са прикаченим уређајем за праћење путем глобалног система сателитске навигације, а његово путовање буде могуће пратити онлајн.

Пингвин који је добио име по анимираном филму из 2006. године биће за неколико недеља пуштен у субантарктички океан.

Ветеринари су недавно прогласили да је оздравио пошто је, кад је нађен на плажи, био болестан јер је јео песак за који је веровао да је снег који је једини облик воде којим пингвини располажу у природном станишту.

Један од прегледа на који је пингвин био упућен била је и ендоскопија која се ретко примењује код животиња.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи