Читај ми!

Задатак им је да броје уједе комараца

Летовалиште Швиноујшће, на северозападу Пољске, поставило је локалној фирми која запрашује комарце и ове године ултиматум - ако у року од 15 минута буде више од 10 уједа по човеку, неће им бити плаћено запрашивање. „Крвави посао“ обављају чиновници.

Власти Швиноујшћа, града на Балтику који лежи близу Волињског националног парка у коме је запрашивање забрањено, и овог лета су као контролоре комараца по службеној дужности ангажовале чиновнике и представнике предузећа које запрашује терен.

Њихов задатак је да свакодневно стоје по 15 минута на 40 пунктова по граду и броје колико пута су им се комарци напили крви. Ако у року од 15 минута буде више од 10 уједа по човеку, фирми неће бити плаћено запрашивање.

„Само у последње четири године платили смо 300.000 евра за запрашивање комараца", изјавио је медијима портпарол градоначелника Роберт Карелус и нашалио се и да не зна да ли су то домаћи, пољски комарци или уљези с друге стране оближње границе са Немачком.

„Комарци не знају за границе. Не знам, можда су то немачки комарци неки се жале да по Швиноујшћу лете као 'месершмити'", додао је портпарол.

За покварено летовање на Балтику или у области Мазурских језера Пољацима и туристима довољни су и домаћи комарци, којих на терену Пољске живи 40 врста.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи