Читај ми!

Изабран Хемингвејев двојник

Поводом 112. годишњице рођења Ернеста Хемингвеја, на Флориди је одржан традиционални избор за двојника чувеног америчког писца. На свом 12. учешћу, победио је за длаку (на бради, вероватно) Мет Ђинео чијој срећи краја било није.

Мет Ђинео са Флориде изабран је за најупечатљивијег овогодишњег двојника чувеног писца Ернеста Хемингвеја.

На традиционалном такмичењу у "Sloppy Joe's" бару на Ки Весту, који је тридесетих година редовно посећивао и сам Хемингвеј док је живео на том острву, учествовао је 121 мушкарац.

Обучен у рибарски вунени џемпер и на тај начин имитирајући Хемингвеја са чувеног портрета Јусуфа Карша, 64-годишњи Ђинео из Џенсен Бича полетео је од среће у тренутку када је, у тесном финалу, проглашен победником.

Није ни чудо, с обзиром на то да му је ово био 12. покушај.

„Срце ми је говорило да морам ово да урадим, само што нисам знао колико ће ми година бити потребно", рекао је овај биомедицински инжењер и истакао да дели исту страст према спортском риболову и писању као и Хемингвеј.

Иначе, током Хемингвејевих дана, на Ки Весту се одржавају још две манифестације - имитација уличне кориде у Памплони, током празника Сан Фермин (коју је Хемингвеј описао у књизи Сунце се поново рађа) и такмичење за најбољу кратку причу, чији је овогодишњи победник Дарси Бајсаут из шкотског града Единбурга.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи