Читај ми!

Без крофне не можеш уловити медведа!

Пре него што крену у поход на црне медведе, припадници горских служби у америчкој држави Оклахоми обавезно сврате до пекаре. Најбољи мамац за хватање тих опасних животиња је сласна, мекана крофна!

Званичници горских служби у Оклахоми тврде да не постоји боља замка за црног медведа од оне која је опрремљена обичном крофном!

Повећан број великих крзнатих животиња на истоку те америчке савезне државе све више плаши локално становништво, нарочито на ободима насељених места.

Укусно пециво, према речима запослених у поменутим службама, најбољи је начин за привлачење и хватање медведа.

„Најчешће ухваћене проналазимо мужјаке од 150 и женке од око 100 килограма. Међутим, до крофни однедавно младунци стижу први", истакао је Крег Ендикот, један од горских ренџера.

Није прецизирано која врста крофни је најделотворнија - да ли оне са џемом, шупљином у средини, посуте разнобојним мрвицама, са глазуром од беле, црне чоколаде или шећера.  

Од животиња се узимају узорци крзна и ткива за ДНК анализу, а неке одрасле јединке добијају и идентификационе огрлице.

Истраживачи који сарађују са горским службама најавили су да ће још слатких замки бити постављено како би више животињам добило огрлице и лакше пратило стање у близини насељених места.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи