Читај ми!

Ремек-дела од песка

Плажа Ривере претворена је у меку за вајаре који најрадије за материјал бирају песак. Током викенда уметници су тоне песка претворили у 10 ремек-дела.

На источној обали Америке, у Масачусетсу, одржано је међународно такмичење у прављењу пешчаних скулптура.

За сваког вајара обезбеђено је 12 тона песка за израду уникатне скулптуре, највеће коју је сваки од њих извајао.

Више хиљада људи окупило се на најстаријој плажи у САД, Ривере Бич, да би присуствовали осмој традиционалној фешти уметности и забаве.

Уметници имају 40 сати, распоређених током три дана, да заврше скулптуре. За обликовање песка користе се грабуљице, лопате, ножеви, а лагани потези вођени маштом изводе се пред хиљадама знатижељника опремљених фотоапаратима.  

Посетиоци оцењују скулптуре, а специјални жири бира пешчану скулптуру године. Десет ремек-дела остаће на плажи док их вода и ветар не униште. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи