Читај ми!

Поново „плови“ Нојева барка

Барка као из приче о Ноју и потопу била је протекле три године главна преокупација Холанђанина Јохана Хејберса. Власник грађевинске компаније направио је барку, исту онакву каква се верује да је била библијска, али је планирао да буде образовни центар.

Холанђанин Јохан Хејберс, власник велике грађевинске компаније из Дордрехта, провео је чак три године правећи Нојеву барку, исту онакву каква је, верује се, била библијска.

Барка је дугачка 155, висока 15 (као троспратна грађевина) и широка 23 метра. Направљена је од шведског бора, јер је према Библији Бог наредио Ноју да употреби дрво четинара.

За разлику од древног градитеља, 60-годишњи Холанђанин мора да поштује све савремене стандарде безбедности, па је због тога уградио изузетно тешко сидро од 2.970 тона.

Да се брод не би преврнуо дрвена конструкција је постављена на основу од 25 челичних баржи повезаних и учвршћених челичним рамом.

Планирано је да барка буде нека врста образовног центра, са две конференцијске сале које ће моћи да приме до 1.500 људи, а у њој ће бити смештене и животиње, као у причи о Ноју и потопу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи