Читај ми!

Сто година од открића Мачу Пикчуа

Перуанци су традиционалним индијанским плесом отпочели прославу стогодишњице од открића светог града Инка Мачу Пикчуа, смештеног на највишем делу Анда, који је постао светска туристичка атракција и археолошко чудо, чије тајне још увек нису откривене.

На ископинама града Мачу Пикчу, традиционалним индијанским плесом обележено је 100 година од открића престонице царства Инка, једне од најстаријих цивилизација.

Древни град опасан са више од три хиљаде степеника открио је амерички студент Хираму Бингам 1911. године, док перуанске власти тврде да је за то заслужан један перуански фармер, најмање 9 година пре тога.

Глумци из Перуа су на кечуанском језику, језику Инка, читали говоре краља Пачакутека, који је град основао у 15. веку.

Под заштитом је УНЕСКО-а, а сваке године Мачу Пикчу посети више од осам хиљада људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи