Читај ми!

Стан плаћен 136 милиона фунти!

Најскупљи стан на свету налази се у Лондону, у згради "One Hyde Park". На опште изненађење јавности продат је за невероватну суму од чак 136 милиона фунти. Уз просторије уобичајене за луксузне станове има и подрум вина, као и подземни пролаз до ресторана "Heston Blumenthal".

Украјинац Ринат Ахметов је купац најскупљег стана у Лондону, који је платио чак 136 милиона фунти, а планира да у њега уложи још 60 милиона фунти за уређење.

Мањак у новчанику, Ахметову неће значити готово ништа, јер поседује богатство од 10 милијарди фунти, а 2010. године је био на 148. месту Форбсове листе.

Како наводи сајт Дејли мејл (Daily Mail), обогатио се улагањем средстава у руднике угља и челика. Тренутно је власник и украјинског фудбалског клуба „Шахтјор".

Његов нови пентхаус се простире на три спрата са којих се пружа спектакуларан поглед на Лондон.

Станови у згради "One Hyde Park" тренутно су најскупљи на свету, а Украјинац их је купио два и спојио у један, величине 2.322 квадрата.

Квадратни метар у том делу Лондона кошта је 6.000 фунти. Инвеститори, браћа Николас и Кристијан Кенди, су купили парцелу за 150 милиона фунти 2004. године, а затим су ангажовали архитекту Лорда Роџерса за реализацију пројекта.

Иначе, ова зграда је као мала тврђава. У њу се улази проласком поред сензора за препознавање рожњаче, има собе за панику и непробојна стакла. Поплочана је са 15 врста најквалитетнијег мермера.

Зграда има приватни биоскоп, базен дужине 21 метар, сауне, теретане, терене за голф, вински подрум, рецепцију, доставу у собу из мандаринског ресторана и подземни пут до ресторана "Heston Blumenthal".

Најјефтинији једнособан стан кошта 6,75 милиона док је цена већине станова између 27 и 33 милиона фунти. Имена осталих купаца се чувају у тајности. Тренутно су продата 33 стана, за укупну суму од 727 милиона фунти, а још 30 ће се продати ускоро, па ко има, нека изволи.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи