Читај ми!

„Село духова“ на продају

Напуштено средњевековно село у Италији, у коме нико не живи већ 30 година, стављено је на продају. Цена је „права ситница“ - 782.040 долара, а једина мана шармантног насеља у Алпима је што до њега нема асфалтираног пута.

Средњевековно село Вале Пиола у Италији стављено је на продају. Власник може постати свако ко одвоји 782.040 долара.

Због недостатка јавних средстава за обнову и због немогућности заштите села од вандала, насеље у којем се налази 11 грађевина од камена и црква из 13. века, стављено је на продају.

Према речима Даниела Палумбија, градоначелника оближњег града Торичела Сикуре, село је напуштено пре 30 година. Он тврди да село поседује шарм и све што је потребно јесте да пронађе власника који ће одржавати насеље и чувати тај шарм.

„То место је веома лепо, прави драгуљ. Куће су направљене од локалног камена. Колико ће преправка и поправка кућа коштати не знамо, будућем власнику дајемо могућност да сам планира и одређује шта жели урадити", истакао је Палумби.

Једина мана је то што нема асфалтираног пута до села које се налази у италијанским Алпима.

„Клима је веома повољна и село би могло бити туристичка атракција. Има доста заинтересованих купаца из Италије, мада од странаца нисмо добијали понуде, јер вероватно и не знају за продају села", додао је Палумби.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи