Постаните „плажни суперхерој“ за 124.600 евра

Направа канадског инжењера Рејмонда Лија "Jetlev-Flyer", намењена за забаву у ваздуху, али само изнад воде, биће ускоро доступна свима по цени од 124.600 евра.

Свако од нас је барем једанпут у животу пожелео да лети попут неког филмског суперјунака. Сада ће то бити могуће уз помоћ справе "Jetlev-Flyer".

Канадски инжењер Рејмонд Ли изумео је машину која ради на потисак воде, омогућава подизање до 30 метара изнад површине воде и кретање брзином од 35 km/h.

Фанови Супермена и Џеjмса Бонда ускоро ће моћи да купе направу високе технологије за 124.600 евра.

Уређај је успешно тестиран на плажама у Мајамију, на Флориди.

Дужина крстарења изнад воде је 1-2 сата, у зависности од тежине пилота. Команде су толико једноставно решене, да ама баш свако може да га користи и управља.

Главнe деловe справе чине цев од 10 метара и мотор. У црево се усисава вода која излази кроз млазнице постављене на леђима корисника. Гас се контролише преко дигиталног "fly-by-wire" система.

Око 10 година је било потребно за усавршавање дизајна машине која би ускоро могла да се појави на плажама познатих светских одмаралишта, равноправно уз парасејлинг, скутере, скијање на води, вожњу бананом и друге забавне активности.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи