Живе слике на асфалту

Курт Венер, бивши радник у америчкој Агенцији за свемирска истраживања, већ годинама исцртава тргове бројних градова три-де техником. Његова дела су постала права уметност о којој се већ надалеко чуло.

Занимљивим хобијем којим одушевљава свет, Американац Курт Венер, уписао је себе у историју својеврсне уличне уметности.

Иако је бивши радник у америчкој Агенцији за свемирска истраживања, Курт већ годинама  исцртава улице и тргове бројних градова света, испољавајући таленат ком се с правом треба дивити.

Међутим, његови последњи три-де радови су сигурно најспектакуларнији до сада.

Посматрајући невероватне слике на градским плочницима заиста нећете бити сигурни да ли гледате у стварни призор или у слику.

Реалистични уметник објавио је и књигу у којој је представио своја дела.

Венер, који је некада био виши илустратор научник у НАСИ, користи паметну технику како би своја дела приказао у три-де техници.

У књизи "Asphalt Renaissance", представио је нека од својих најбољих дела, а пажњу свакако одмах привуче Спајдермен насликан у тематском парку Universal Studios у Јапану. Ту су, такође, приказана и дела насликана на улицама Лондона, Сан Франциска, Рима.

Курт Венер је рођен у Мичигену, али је одрастао у Калифорнији. Његово прво запослење је било у НАСИ, коју је напустио како би у Италији студирао уметност.

У Италији је израђивао и олтарске слике, фреске, а радио је и мурал Сикстинске капеле, тачније „Страшног суда".

„Дела изгледају стварно јер је свака слика претходно математички израчуната и прецизно рађена. За једну слику ми је потребно пет до седам дана", објаснио је 52-годишњи уметник.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи