Слатке успомене

Изложба омота бомбона, кутија бомбоњера, кашичица за сладолед и многих других слатких успомена, старих преко двадесет година, отворена је у Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића. Носталгична поставка занимљива је онима који су у тим слаткишима уживали, али и млађима који се са њима нису сусретали.

Једна необична изложба отворена је у Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића у Београду.

У питању су слатке успомене - реч је о амбалажи кондиторских производа који су били популарни пре двадесет, тридесет, па и педесет година.

Бомбоне, бомбоњере, налепнице, кашичице за сладолед и многе друге слатке успомене сведок су неких прошлих времена.

Поставка је занимљива онима који су их радо јели, али и млађима, који се никада с њима нису срели.

Артефакти приказани на изложби чине део збирке коју Перић формира последњих неколико година. Сваки од тих артефаката носи јединствену енергију и емоцију, без обзира што су одбачени од претходних власника.

Перићев Музеј детињства намењен је онима који су имали, куповали, сећају се или се на друге начине препознају у поново пронађеним ситницама.

Намењен је свима чије су историје бар делом садржане у овој, наизглед носталгичној и сентименталној, поставци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи