Ко се крије иза маске?

Балске хаљине, весела атмосфера, интригантне маске... Чувени карневал у Венецији је почео! Један од најпознатијих и најпосећенијих карневала одржава се од 14. века и дозвољено је све, осим да се скине маска и открије лице.

Венеција се још једном вратила у прошлост и отворила своја врата љубитељима маски и карневалске атмосфере.

Карневал у том италијанском граду одржава се крајем фебруара од 14. века и, према традицији, дозвољено је све, осим да се скину маске.

Током једног од најпознатијих и најпосећенијих карневала, посетиоци и мештани десет дана уживају у музици, игри, костимима (највише из 19. века) и, наравно, маскама.

Сваке године, на Трг светог Марка организатори карневала доведу врсне музичаре и плесаче, а бројне туристе, осим одличне атмосфере, привлачи интригантност маскирања, али и венецијански специјалитети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи