Први три-де мобилни телефон

Три-де технологија се са великих екрана преселила и на оне најмање - компанија „Ел-Џи“ је на сајму у Барселони представила први телефон на којем се слика приказује у три димензије.

У Барселони је завршен светски конгрес мобилне телефоније, на коме је више од 1.300 компанија представило најновије мобилне производе, сервисе и технологије.

Ове године посебна пажња је била усмерена на могућности које се отварају увођењем три-де технологије у мобилне комуникације.

Џејмс Камерон је одушевио публику тродимензионалном бајком на великом екрану. У свету оних малих, мобилних, сајам у Барселони понудио је специјалне новитете.

Сви брује о јужнокорејском „Ел-Џи 3Д оптимусу" (LG 3D Optimus), првом паметном телефону на коме слику видите у три димензије, а да вам, притом, нису потребне специјалне наочаре.

Технологија је комерцијална тајна, али се претпоставља да је екран прекривен провидним поларизујућим материјалима, сличним онима за три-де биоскопске наочаре.

„То је први смарт три-де мобилни телефон у свету. Веома је моћан, има камеру са двоструким објективом, двоструку меморију и канале како би се произвели три-де садржаји", објашњава Шон Масгрејв, менаџер у компанији „Ел-Џи".

Компанија „Ел-Џи" најављује и партнерство са Јутјубом које ће омогућити брзо учитавање и дељење снимљених три-де садржаја преко тог сајта. Мобилни Интернет, слажу се учесници конгреса, представља сјајну прилику за индустријски раст.

„Три-де технологија је велики тренд. Попут ренесансе, улазимо у доба велике трансформације и превазилазимо досадашње технолошке оквире", каже Кристијан Линдхолм, директор „Фјорда".

И компанија „Интел" представила је нове мобилне апликације, софтверске могућности, конекцијске домете.

Новости и за кориснике у Србији. Мобилни оператер "ВИП" најавио је да ће следеће године бити спреман да на наше тржиште уведе четврту генерацију мобилне телефоније. То зависи од тога, да ли ће бити ослобођен фреквенцијски спектар на 800 мегахерца који се тренутно користи за емитовање аналогног телевизијског сигнала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи