Тужба због мале слонице

Невероватан случај се нашао пред судом у Пољској. Страствени ловац тужио је организатора сафарија у Зимбабвеу, јер није успео на нишану да му обезбеди слона капиталца, већ само ситну слоницу!

Суд у пољском граду Познању одбио је тужбу једног Пољака против организатора сафарија од којих тражи 9.250 евра одштете, јер је у лову у њиховом аранжману, на сафарију у Зимбабвеу, уловио исувише малог слона, и то женку!

Тај 57-годишњи страствени ловац из Битова, на северу Пољске, именован као Валдемар И, пожелео је у својој колекцији и највећи ловачки трофеј - слона, пошто је успешно ловио медведе у Канади, вукове у Белорусији, биволе, зебре и антилопе у Африци.

Зато је агенцији "Jaworski Jagreisen", специјализованој за организацију сафарија, „платио да улови слона" у Зимбабвеу.

У Харареу га је сачекала локална компанија "Mopani Safaris". Међутим, у ловишту у које су га одвели узалуд су трагали за слоновима, све док нису дошли сељани да замоле ловце да им растерају стадо слонова са плантаже, јер им уништавају усеве.

Слон са огромним кљовама кога је сањао као круну своје ловачке каријере, није му ни тада изашао на нишан, већ само ситна слоница, те је Пољак тужио организаторе сафарија суду и затражио одштету што није уловио обећани трофеј.

Организатори сафарија понудили су му да поново оде у лов, о њиховом трошку.

„Чињеница да није срео слона не значи да слонова тамо није било. Чим је било стада слоница, негде су били и слонови. Нико му није гарантовао да ће наићи на слона баш таквих димензија какве је замислио, ни да ће лов бити успешан", образложио је судија Пјотр Курек.

Поред трошкова неуспелог сафарија, незадовољни ловац Валдемар мораће да плати и 600 евра за судске трошкове.

Иначе, процењује се да у Зимбабвеу живи око 60.000 слонова и да се могу ловити само у строго контролисаним зонама у којима се крда сматрају исувише великим.

Десетодневни ловачки аранжман туристе може коштати и до осам хиљада америчких долара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи