Откривен рецепт за „кока-колу“?

Један амерички сајт дошао је у посед новинског чланка за који се тврди да садржи најстроже чувану тајну гиганта „Кока-кола“! Тајни састојак популарног пића је специфична мешавина миришљавих уља и алкохола.

Рецепт за прављење „кока-коле" једна је од најстроже чуваних тајни на свету. Формула коју је 1886. године измислио Џон Пембертон, смештена је у трезор седишта компаније у Атланти. Међутим, сајт This is American life тврди да је открио оригиналну формулу.

Наиме, истраживачи-сарадници поменутог сајта дошли су до чланка објављеног у новинама из 1979. године, за који верују да открива магичну комбинацију састојака заслужну за препознатљив укус „кока-коле".

Савет су потражили од историчара и аутора књиге For God, Country and Coca-Cola Марка Пендерграста, који сматра да би рецепт могао да буде прави.

Оно што је било познато јесте да популарно газирано пиће садржи неколико миришљавих уља која му дају препознатљиви укус. Многи су покушавали да копирају арому, али никада нису успели да је верно пренесу.

Један од елемената тајног састојка „7-икс" (7X) је и алкохол, па се може рећи да онај ко пије „кока-колу" конзумира и алкохол. Састојак „7-икс" чини тек један одсто целокупне формуле, али је од фундаменталног значаја.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи