Кад 100 година имају и слављеник и гости

Колико често се у животу пружа прилика да некоме честитате 100. рођендан? Притом да му и гошће буду вршњакиње? РТС-ова екипа имала је ту срећу на прослави првог столећа Милоша Обренића.

Када прослављате стоти рођендан, тешко ћете наћи вршњаке да вам дођу на торту. Ипак, Милош Обренић, рођен далеке 1911. године је изузетак. У гостима су му биле и две стогодишњакиње.

Године су многе, издају полако и вид и слух. Воља за животом, међутим, још увек је јака, а животни пут, дуг читав један век, пун је успомена којих се Милош Обренић радо сећа.

Ћерка јединица, далеко је од Београда, живи у Америци. Без супруге Марије остао је пре скоро пола века, па стоти рођендан, прославља у Дому за старе, у кругу своје нове породице.

„Живот је мио, ма какав био. Какав је год овај живот, а овде је доста тежак, ја га волим!", истиче старина Милош.

„Ја сам стара, више и немам ништа, ја ћу сутра умрети, али млади треба да се боре да буде све друкчије него што је данас", додаје Драгица Срзентић, гошћа старија и од слављеника.

Рецепт за дуговечност ови стогодишњаци немају. Иако их живот није миловао, када би им се пружила прилика за нови почетак, не би живели другачије - скромно, али поштено и у слози.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи