Одувала 126 свећица!

Још увек незванично најстарија жена на свету прославила је свој 126. рођендан у кругу најближих. Кубанка Хуана Баутиста дела Канделарија Родригес могла би се наћи у Гинисовој књизи рекорда, у којој се још увек као тренутно најстарија жива особа води 114-годишња Американка Бес Купер.

Кубанка Хуана Баутиста дела Канделарија Родригес прославила је свој 126. рођендан, у кругу рођака и пријатеља.

Рамон Родригез, први секретар Кубанске комунистичке партије у Кампечуели, пожелео јој је срећу у име кубанског народа.

Агенција Пренса латинa преноси да је Кандуила, како је најближи зову, према изводу из матичне књиге рођених, на свет дошла 2. фебруара 1885, у граду Санта Роса, где још увек живи.

У књигу рођених са бројем један, на страни 35, уписана је 27. фебруара те године.

Била је друго дете од 13 браће и сестара. Мајка јој је умрла у 100. години, а отац у 96.

Кад је реч о њеној деци, прво двоје јој је умрло док су били веома мали, а у 47. години живота је родила сина Еледувилда који је још увек жив.

Њен 125. рођендан је прошле године био пропраћен великом медијском пажњом на острву.

Међутим, рекорд дуговечности јој није признат од стране Геронтолошке истраживачке групе из Лос Анђелеса, која обавља провере за Гинисову књигу рекорда, иако је мултидисциплинарни тим кубанског министарства здравља, у сарадњи са Иберо-америчким центром за старе, 2007. године, извршио биомедицинска и психосоцијална тестирања којима је потврђено њено годиште.

Хуана би, према тврдњама родбине, требало да буде проглашена за најстарију особу на свету, старију чак читаву деценију од садашње рекордерке, 114-годишње Американке Бес Купер.

Осим што је изразила задовољство прославом, једино што је пожелела јесте добро здравље Команданту (Фиделу Кастру).

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи