Желеград

Америчка уметница Лиз Хичкок дошла је на фасцинантну идеју и направила скулптуре значајних грађевина од слатке пихтијасте масе. Водила је рачуна о најситнијим детаљима, тако да никога није оставила равнодушним. Њен рад је добио награду за најбољу употребу хране у сврху уметности.

Некада најомиљеније желе бомбоне, данас је заменило царство гумених бомбона различитих облика, боја и врста, али је маштовита америчка уметница Лиз Хичкок вратила стари сјај том помало заборављеном слаткишу.

Лиз је открила неслућене могућности те масе и бацила се на прављење импресивних скулптура од желеа, направивши читав мали град.

Уметница из Сан Франциска желе користи да би изградила колорите, веселе макете америчких градова, споменика, мостова, квартова, а ту су и препознатљиви делови Сан Франциска, Њујорка, али и измишљени град "Twin Peaks".

Лиз је своју желе-скулптурну колекцију назвала веома једноставно „Џелиоу" (Jelly-O), а она је само један сегмент рада мултимедијалне уметнице, која се, између осталог, бави снимањем, фотографијом и инсталацијом.

За свој желе-ангажман добила је и Food Network Awards Show, награду за најбољу употребу хране у сврху уметности.

Ауторка ових укусних ремек-дела уложила је доста напора, како би импресионирала посматраче мноштвом боја, а при том је водила рачуна о сваком детаљу, да би што боље дочарала изглед спектакуларних грађевина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи