Век од рођења Баба Ванге

Бугарска обележила стогодишњицу од рођења пророчице Ванге и пустила у оптицај специјалну поштанску марку. Више од 68 процената Вангиних пророчанстава се обистинило, а најпознатија су убиство председника Џона Кенедија, Индире Ганди, улазак совјетских војника у Чехословачку.

Ретко је грешила, бар тако кажу они којима је прорицала судбину, а у истинитост њених пророчанстава уверили су се многи, прорекла је бројне катастрофе, међу којима су и почетак Другог светског рата, потоп руске нуклеарне подморнице „Курск", напад на Светски трговачки центар и насилну смрт принцезе Дајане.

Вангелина Пандева Гуштерова, познатија као Баба Ванга, рођена је 31. јануара 1911. године у Струмици, у Македонији, а ишла је у школу за слепе у Земуну.

Бугарски медији преносе писање руских гласила која кажу да су њена пророчанства зачуђујуће тачна, посебно у сфери политике и да заслужује назив „Народног политиколога".

Предвидела је почетак Другог светског рата и упозорила Бугарску да не учествује, али је политичари нису послушали, припојили су се Хитлеру и на крају били у лагеру победника.

И друга Вангина предвиђања су се обистинила, о смрти Хитлера и Стаљина, о погибији бугарске министарке културе Људмиле Живкове, као и о демократским променама у Бугарској.

Успела је да одгонетне и политичка дешавања у читавом свету, предвидела је улазак совјетских војника у Чехословачку, убиство америчког председника Џона Кенедија, убиство индијских премијера Индире и Раџива Гандија, као и уклањање никарагванског диктатора Анастасија Сомосе.

Будући да је установљено да се 68 одсто њених пророчанстава остварило, постоји велика шанса да се оствари и предвиђање према којем ће Русија постати супердржава, а да ће се Бугарска вратити у сферу руских интереса, пренели су бугарски медији писање московске Правде.

Бугарски медији пишу и да се међу најпопуларнијим тврдњама истичу Вангина предвиђања о смрти цара Бориса III, распаду Чехословачке и Совјетског Савеза, повратку Симеона Сакскобурготског у Бугарску, али не као цара, потонућу подморнице „Курск" и терористичком нападу извршеном 11. септембра 2001.

У кући-музеју „Ванга", у бугарском граду Петричу, где је Гуштерова живела, данас је одржан „Елеосвет", специјални религиозни ритуал, који је сваке године за свој рођендан пророчица приређивала.

Овај тајни ритуал намењен је тешко болеснима, у којем се они трљају зејтином и моле Богу за излечење.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи