Ресторан ни на небу, ни на земљи

Највиши ресторан на свету, отворен у оквиру, такође, рекордно високог торња, чувене „Бурџ Калифе“ у Дубаију, од површине Земље удаљен је 442 метра. Упркос очекивањима, цене у „Атмосфери“ нису астрономске, а на менију су једноставна, сезонска јела.

Ресторан „Атмосфера" у највишој грађевини на планети атракција је за све који се не боје велике висине и желе да уживају у невероватном погледу на Дубаи.  

Највиши ресторан на свету отворен је недавно на висини од 442 метра, у оквиру „Бурџ Калифе", поноса Уједињених Арапских Емирата.

Архитекта торња Адам Тихани каже да је унутрашњост тог угоститељског објекта осмишљена као да посетиоци крећу на путовање луксузном јахтом ка небу.

„Боравак у ресторану је готово попут свемирског путовања, али сте, при томе, све време чврсто приземљени", истакао је Тихани.

Објекат је на 122. спрату, а посебно су привлачна места уз прозоре који се простиру од пода до таванице, па посетиоцима пружају осећај плутања.

„Жеља ми је била да створим једно лепо и безбедно место, где се на сваком кораку виде елеганција и луксуз", објаснио је архитекта највишег здања изграђеног људском руком.

Главни кувар напомиње да јеловник није, према очекивању, ексклузиван, већ су на њему једноставна јела, лепо спремљена.

„Јеловник је сезонског карактера. Користимо доста морских плодова. Уколико дођете у 'Атмосферу', уживаћете у романтичној вечери и дивном погледу на Дубаи", навео је главни кувар ресторана Двејн Чир.  

Просечна цена предјела је око 50 долара, а главног јела 90 долара.

Отварање „Атмосфере" било је неколико пута одлагано због економских проблема у емирату Дубаи, а фирма која га је саградила тврди да је почетак рада ресторана знак да се рецесији у том емирату ближи крају.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи