Одузета пушка од осам центиметара

Обезбеђење лондонског аеродрома „Гетвик“ запленило је једном Канађанину реплику пушке дужине осам центиметара, оценивши играчку као ватрено оружје!

Чланови службе задужене за безбедност аеродрома „Гетвик", наредили су канадском држављанину Кену Лојду да им преда пластичну пушку величине осам центиметара.

Кен Лојд је са собом носио реплику британског војника величине 23 центиметра и приликом проласка кроз скенер, аларм се огласио. Обезбеђење је одреаговало и нашло пушку која је била у рукама фигурице војника.

Оцењено је да се ради о ватреном оружју!

После тога су наредили Кену да им преда пушку, која му је накнадно поштом стигла на адресу у Онтарију.

„Чланови обезбеђења лондонског аеродрома су поступили према правилима, ватрено оружје не може бити уз путнике током лета. Двојица полицајаца на аеродрому нису ни приметила играчку", рекао је власник проблематичног оружја.

„Мала пушка 'SA80' била је мало савијена, али није сломљена после транспорта. Можда ће ова прича постати део митологије аеродрома 'Гетвик' и пример како строги прописи успешно штите слободни свет од тероризма", саркастично је додао Лојд.

Фигуру британског војника је купио током посете музеју "Royal Signals" у кампу Блендфорд, у Дорсету.

„Сигурност схватамо озбиљно, али је ово претеривање. Добро је да им нисмо продали играчку тенка", рекао је кустос музеја, Адам Форти.

„Ватрено оружје и слични предмети су забрањени. Постоји много разлога због којих овакви предмети не могу да се унесу у авион", изјавила је портпаролка аеродрома „Гетвик".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи