Прва мастер диплома на тему „Битлса“

Ливерпулски мастер курс „Битлси - Популарна музика и друштво“ добио је свог првог дипломца - 53-годишњу Канађанку Мери-Лу Захалан-Кенеди.

Мери-Лу Захалан-Кенеди, професорка поп музике у Онтарију, постала је прва особа која је добила диплому мастер студија на тему „Битлса", на Хоуп универзитету у Ливерпулу, објавио је Би-Би-Си њуз.

Госпођа Захалан-Кенеди, бивша финалисткиња на такмичењу за Мис Канаде, уписала се на мастер студије у марту 2009, када је тај мастер курс основан.

„Курс је био изазован. Представљао је и уживање и омогућио ми да анализирам утицај који су 'Битлси' имали и имају до данашњег дана на све аспекте живота", изјавила је 53-годишња Канађанка, истичући да је веома поносна на свој успех.

Мери-Лу оштро реагује на критике да „Битлси" нису довољно озбиљна академска тема.

„Апсолутно је академска. Било је то истраживање како су 'Битлси' постали то што јесу. Каква је била политичка и социјална клима и какви су били културолошки аспекти који су омогућили да се 'Битлси' десе."

„Много историје, много тога да се схвати кроз комплетну историју британске музике, британска политика и економско стање државе у том тренутку и шта су људи радили да би остали позитивни, као и како је музика утицала на свакодневни живот."

Због селидбе у Ливерпул, морала је да остави мужа и две ћерке у Канади.

„Била је то јако тешка одлука да оставим породицу и дођем овде, мада је ово било прелепо место за живот. Људи су били прељубазни и добри. Стекла сам дивне пријатеље и схватила да сам способна да учиним нешто што ми се чинило немогућим", истиче Мери-Лу.

Мајк Брокен, оснивач и предавач на мастер курсу „Битлси - Популарна музика и друштво", изјавио је да је то једини последипломски програм те врсте на свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи