Премијер дели кућу са пацовом

Британски премијер Дејвид Камерон неће наставити традицију „ангажовања“ мачке у Даунинг стриту иако му се у кућу уселио један повећи глодар. Ту традицију прекинула је Шери, супруга Тонија Блера.

Портпарол британског премијера Дејвида Камерона саопштио је да није у плану „запошљавање" мачке у његовој резиденцији иако се један пацов уселио у Даунинг стрит 10.

Камере за видео-надзор у два наврата су снимиле великог пацова, на прагу црних врата са бројем 10.

Камеронов портпарол је, на питање представника медија у вези с уљезом, казао да „не постоји план" да се у Даунинг стрит усели нека мачка, како је раније био обичај ако се појаве глодари.

Такав је био случај са мачком Хамфријем који је осамдесетих добио титулу „ловац на мишеве", са годишњом платом од 100 фунти (120 евра) за исхрану.

Хамфри се у Даунинг стрит уселио у време Маргарет Тачер (1979-1990), а остао је тамо и док је Џон Мејџор био председник Владе (1990-1997), као и на почетку мандата Тонија Блера (1997-2007).

Међутим, мачак је убрзо исељен из премијерове резиденције, а медији су у то време спекулисали да је то „заслуга" Блерове супруге Шери која није имала симпатија за Хамфрија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи