Шестица из Лејди Гаге?

Ексцентричној уметници успело нешто што ниједној звезди пре ње није - ушла је у универзитетске уџбенике и добила предмет посвећен лично њој. Матју Дефлем, творац предмета „Лејди Гага и социологија славе“, каже да ће истражити социолошке факторе који су довели до огромне славе ове певачице.

Славу је тешко дефинисати. Када за неку звезду можемо рећи да је достигла славу? Када достигне милијарду прегледа на Јутјубу? Или када албуми достигну платинасти тираж, а све турнеје су распродате месецима унапред?

Можда ипак када уђе у уџбенике и заслужи да предмет на једном факултету буде посвећен њеном изучавању. Ако је тако, за Лејди Гагу можемо рећи да је успела!

Предмет под називом Лејди Гага и социологија славе уврштен је у наставни програм Универзитета Јужна Каролина у Колумбији.

Нови предмет дело је професора Матјуа Дефлема, који тврди да је 28 пута уживо видео америчку певачицу.

Дефлем је испричао да је најпре желео да Лејди Гагу наведе као пример у другом предмету, али да је потом схватио да је она вредна самосталног изучавања.

„Онда сам помислио што да не? Хајде да направимо комплетан курс о Лејди Гаги и њеном путу до славе," објаснио је Дефлем универзитетском листу Дејли гејмкок.

Додао је да ће се Лејди Гагом бавити као „друштвеном појавом".

„Није реч о особи, ни о музици. Реч је о томе да у друштву постоји нешто што има десет милиона присталица на Фејсбуку и шест милиона на Твитеру. Мислим, то је друштвени феномен", казао је Дефлем.

На питања новинара да ли постоји могућност да ексцентрична дива лично посети неко од предавања, професор је одговорио да ће обавестити певачицу о часовима, али да не верује да ће успети да дође, јер ће већи део пролећног семестра провести на турнејама широм света.

„Препоручљиво је да будући студенти на овом курсу буду обожаватељи Лејди Гаге, не морају они посећивати све њене концерте, али морају бар у неку руку бити заинтересовани за ову тему", изјавио је и закључио да је боље да студенти не крећу на предавања ако их не занима ова певачица.

Дефлем поседује стотине примерака албума Лејди Гаге. Иначе, за собом има 15-годишње искуство предавача специјализованог за криминологију и социологију права.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи