Квалитетан штапић се тешко вари

Иако је био убеђен да га је до сада већ сигурно сварио јер није имао тегоба, педесетогодишњи Кинез који је пре готово три деценије у бесу прогутао штапић за јело, ипак је морао хируршким путем да се ослободи страног тела из желуца.

Хируршки тим из Шангаја извадио је из стомака једног Кинеза штапић за јело који је у нападу беса прогутао пре 28 година, наводи лист Чајна дејли.

Мушкарац стар 50 година, именован само као Жанг, провео је више од половине живота са штапићем у стомаку без икаквих тегоба.

Кинез је био убеђен да га је сварио, све док нису почели стомачни проблеми. Тек када се онесвестио једном приликом, потражио је помоћ лекара.

Остаци штапића су из стомака уклоњени малим резом на абдомену у болници Тонгђи у Шангају, рекао је листу Оријентал морнинг пост хирург Џанг Донгвеј.

Жангов случај није усамљен. Прошлог марта, кинески штапић за јело који је случајно прогутао мајстор кунг-фуа, извађен му је након 20 година.

Ипак, са много већим проблемом су се, у јануару ове године, сусрели пекиншки лекари, када су морали 14-месечном Лију Ђингчаоу да извуку штапић заглављен четири центиметара дубоко у лобањи, након што је дете пало и некако га набило директно кроз ноздрву све до мозга.

Захваљујући вештим неурохирурзима малишан се у потпуности опоравио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи