Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Devetočlana porodica ubijena u napadu Izraela na južni Liban; Jemenski Huti napali Tel Aviv i Aškelon

Sukob Izraela i Hamasa – 357. dan. U vazdušnom napadu izraelskih snaga jutros ubijeno je devet osoba iz iste porodice, među kojima četvoro dece, u pograničnom gradu Šeba na jugu Libana. Jemenski Huti izveli su vazdušni napad na izraelski Tel Aviv i Aškelom, balističkom raketom i dronom, u znak podrške Gazi i Libanu.

Деветочлана породица убијена у нападу Израела на јужни Либан; Јеменски Хути напали Тел Авив и Ашкелон Деветочлана породица убијена у нападу Израела на јужни Либан; Јеменски Хути напали Тел Авив и Ашкелон

Broj poginulih u intenzivnim vazdušnim napadima Izraela na južni i istočni Liban od ponedeljka dostigao je 558.

Tenzije između Libana i Izraela primorale su na desetine hiljada stanovnika Libana da napuste svoje domove. Libanska vlada je najavila mere za smeštaj 27.000 raseljenih lica i obustavu obrazovnih aktivnosti do kraja nedelje zbog racija.

Reagovale su Sjedinjene Američke Države, Francuska i još nekoliko saveznika. Pozvali su na hitan 21-dnevni prekid vatre između Izraela i Hezbolaha, istovremeno izražavajući podršku prekidu vatre u Gazi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je tu mogućnost.

Za to vreme, izraelska vojska izvela je novi talas napada na Pojas Gaze i Liban. Na meti IDF-a u palestinskoj enklavi bio je izbeglički kamp Džabalija. Poginulo je najmanje 14 Palestinaca, a na desetine je povređeno.

IDF tvrdi da su se u školi u Gazi krili Hamasovi operativci, te da je meta napada na Bejrut bio šef vazdušnih snaga Hezbolaha.

U znak odmazde za smrt komandanta Muhameda Huseina Saroura, Hezbolah je ispalio više od 100 raketa na Izrael, neke od njih su presretnute, dok su neke pogodile Biriju, u blizini Safeda.

Palestinski predsednik Mahmud Abas izložio je viziju od 12 tačaka za posleratnu Gazu.

SAD šalje Izraelu 8,7 milijardi dolara pomoći.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи