Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF u paralelnim napadima na Bejrut i Gazu, desetine poginulih i povređenih; Hezbolah ispalio oko 80 raketa na Izrael

Sukob Izraela i Hamasa – 356. dan. Izraelska vojska izvela je novi talas napada na Pojas Gaze i Liban. Tvrdi da su se u školi u Gazi krili Hamasovi operativci, te da je meta napada na Bejrut bio šef vazdušnih snaga Hezbolaha. Ta grupa ispalila je više od 100 raketa na Izrael, neke od njih su presretnute, dok su neke pogodile Biriju, u blizini Safeda. Francuska i još nekoliko saveznika pozivaju na hitan 21-dnevni prekid vatre između Izraela i Hezbolaha, istovremeno izražavajući podršku prekidu vatre u Gazi. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je tu mogućnost. Palestinski predsednik Mahmud Abas izložio je viziju od 12 tačaka za posleratnu Gazu.

ИДФ у паралелним нападима на Бејрут и Газу, десетине погинулих и повређених; Хезболах испалио око 80 ракета на Израел ИДФ у паралелним нападима на Бејрут и Газу, десетине погинулих и повређених; Хезболах испалио око 80 ракета на Израел

Načelnik izraelske vojske, general Herci Halevi, izjavio je da se vojska priprema za kopnenu ofanzivu protiv Hezbolaha u Libanu, govoreći grupi vojnika da će njihove "vojne čizme ući na neprijateljsku teritoriju".

Sjedinjene Države predvode nove diplomatske napore da okončaju neprijateljstva i u Gazi i u Libanu, povezujući dva sukoba kao deo jedne inicijative, reklo je Rojtersu iz nekoliko izvora upoznatih sa inicijativom.

Libanski ministar inostranih poslova Abdulah Bu Habib izrazio je razočaranje povodom izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena u vezi sa eskalacijom sukoba između Izraela i Libana, ali je rekao da se nada da bi Vašington ipak mogao da interveniše da pomogne Bejrutu.

Makron je na sednici Generalne skupštine UN pozvao na prekid vatre u Gazi i oslobađanje izraelskih talaca.

"Ovaj rat mora da stane i postigne se primirje što pre, a u isto vreme oslobode se taoci i stigne humanitarna pomoć", rekao je Makron ističući da je previše nevinih ljudi poginulo.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи