Napad na srpsku kuću na Kosovu

Dva naoružana napadača upala su sinoć u kuću porodice Marinković u selu Klokot kod Kosovske Vitine. U nadadu nema povređenih, a u toku je policijska istraga o incidentu.

Nepoznate, maskirane naoružane osobe upale su sinoć u kuću porodice Marinković u selu Klokot u opštini Vitina, saopštila je Kosovska policija. Istraga je u toku.

Domaćina Sinišu naoružane osobe su kundakom udarili u stomak, posle čega je on uspeo da pobegne iz kuće. To je, kako se smatra, bio razlog zašto su i napadači istrčali iz kuće i otišli u nepoznatom pravcu.

Kako je rekao domaćin Siniša Marinković, naoružani napadači su u kuću upali sinoć oko 21 čas prislonivši mu puščanu cev na grudi, posle čega je uspeo nekako da izmakne napadačima i pobegne u dvorištu.

Ubrzo potom, prema njegovom svedočenju, pobegli su i napadači, a njegova majka koja je bila u trenutku napada u kući ostala je nepovređena.

Marinković smatra da je pljačka, najverovatniji, motiv upada dvojice maskiranih napadača u njegovu kuću.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Ismet Hašani izjavio je da je policija započela istragu i da će u nju biti uključena regionalna istražna jedinica KPS-a iz Gnjilana.

Hašani je rekao da je policija iz Vitine obavila uviđaj i uzela izjave od žrtava napada i da bi uskoro trebalo očekivati utvrđivanje motiva za ovaj napad i otkrivanje počinilaca.

U Klokotu živi oko hiljadu Srba i pedesetak kosovskih Albanaca.

Od dolaska Kfora i UNMIK-a juna 1999. godine, u selu Klokot zabeleženo je na desetine incidenata, a selo je u nekoliko navrata, sa okolnih brda, gađano i iz minobacača, pa su Amerikanci oko tog sela rasporedili tenkove.

Gotovo sve srpske kuće koje se nalaze uz put Uroševac-Gnjilane su minirane još pre nekoliko godina. 

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво