Sledi restrukturiranje PTT Srbije

Javno preduzeće PTT Srbije počeće sledeće godine restrukturiranje i transformaciju u zatvoreno akcionarsko društvo u vlasništvu države, sa ciljem da se poboljša kvalitet usluga, najavio generalni direktor Goran Ćirić.

Generalni direktor Javnog preduzeća PTT Srbija Goran Ćirić rekao je da neće biti privatizacije Pošte, ali da će transformacija u zatvoreno akcionarsko društvo, 100 odsto u vlasništvu države, omogućiti brže donošenje odluka i brži nastup na srpskom tržištu, koje će biti liberalizovano.

Ćirić nije mogao da precizira kada će biti završena transformacija, navodeći da će se u narednoj godini raditi na tome i da će konačni projekat definisati rokove.

Generalni direktor PTT-a rekao je i da je plan da se u saradnji sa ministarstvima za telekomunikacije i finansije obezbede fondovi za restukturiranje tog javnog preduzeća.

"U narednoj godini će se, u svakom slučaju, raditi na restrukturiranju i reorganizaciji. To će pokazati šta su potrebni kapacititi PTT Srbije u kadrovskom smislu", rekao je Ćirić u intervjuu agenciji Beta.

Na osnovu reorganizacije radiće se nova sistematizacija radnih mesta za koju će merilo biti profitabilno poslovanje.

Ćirić nije želeo da proceni koliki je višak zaposlenih u PTT Srbije, ali je podsetio da je to javno preduzeće od 2005. godine do sada smanjilo broj zaposlenih sa 18.000 na 15.000.

Pozitivno poslovanje, bolji kvalitet usluga

PTT Srbije u ovom trenutku pozitivno posluje, što pokazuje da neće biti velikih intervencija u promeni broja zaposlenih, istakao generalni direktor i naveo će sve biti usklađeno u razgovorima i dogovorima sa sindikatima.

Ćirić je ocenio da je PTT Srbije u prvih devet meseci ove godine imalo dobit od dve milijarde dinara i dodao da je plan da se u 2009. iz osnovnog poslovanja preduzeća ostvariti dobit od 740 miliona dinara i iz učešće u dobiti Telekoma Srbije u 2008. dodatnih 1,5 milijardi dinara.

Pokazatelj poboljšanja kvaliteta usluga, navodi Ćirić, predstavlja to što je početku merenja kvaliteta, u prvom tromesečju 2007. godine, oko 10 odsto pošiljaka isporučivano u roku od jednog dana, dok je to sada 66 odsto.

Prema njegovim rečima, pre dve godine u roku od dva dana isporučivano je 40 odsto pošiljaka, a sada je to slučaj sa 91 odsto pošiljaka, što je u rangu najozbiljnijih evropskih poštanskih uprava.

"Izgradnjom glavnih poštanskih centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i punom primenom adresnog koda PTT Srbije želi da radi na skraćivanju rokova prenosa i uz primenu i integraciju savremenih poštanskih i informacionih tehnologija, podigne nivo usluge i smanji troškove poslovanja", rekao je Ćirić.

Kako je naveo, očekuje da će do kraja oktobra biti izabrana projektantska kuća koja će pripremiti projekat izgradnje centara.

"Reč je o 24.000 kvadratnih metara prostora koji će biti srce novog automativozovanog poštanskog sistema", kazao je Ćirić i dodao da će u 2010. godini paralelno sa realizacijom građevsnkog dela biti raspisivani tanederi za nabavku opreme.

Ćirić je rekao da od četiri milijarde dinara planiranih investicija u 2009. godini, za poštanske centra bilo izdvojeno 1,5 millijardi dinara i dodao da će taj novac biti ulagan i tokom 2010. u skladu sa realizacijom projekta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво