Београд добио "Старбакс"

Отворен је први кафе светског ланца кафетерија "Старбакс" у Београду. Поред препознатљивог латиничног натписа, овај амерички бренд је истакао своје име и на ћирилици.

Прва кафетерија отворена је у тржном центру "Рајићева", у Кнез Михаиловој улици.

Отварању је присуствовао заменик градоначелника Горан Весић, који је поручио да долазак "Старбакса" у неки град значи да тај град има много страних туриста, да је земља у коју долази безбедна, односно добра за инвестирање, и да у тој земљи расте животни стандард.

"Зато сам веома срећан јер долазак ове, можда највеће светске компаније када је у питању продаја кафе, значи да је Србија пре свега значајна туристичка дестинација, да у нашој земљи има потенцијала и за овакве брендове и да смо земља која је сигурна за инвестирање", истакао је Весић, а пренео Беоинфо.

Навео је да су преговори трајали две и по године и да је Београд први град на територији бивше Југославије који је добио "Старбакс" кафетерију.

"Посебно сам срећан што су прихватили моју молбу да натпис, осим на латиници, буде и на ћирилици, јер то значи да су показали да поштују нашу земљу, наш језик и културу. На тај начин смо показали да и велики светски брендови могу да се прилагоде нашем тржишту", рекао је Весић и позвао Београђане да дођу и уживају у још једном светском бренду који је дошао у главни град.

Навео је да долазак "Старбакса" није највећа инвестиција, али да је значајна за имиџ града.

Адам Муларук, председник "Старбакса" у компанији "АмРест", која је руководилац кафетерија тог бренда за регион Централне Европе, изразио је жељу да буду део свакодневице људи који овде живе.

Поручио је да "Старбакс" значи - "страст, љубав према животу и повезивању".

Регионални директор "Старбакса" Карол Журадски подсетио је да је та компанија основана 1971. у америчком граду Сијетлу.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво