Читај ми!

Зашто не познајем ниједну Милицу Јовановић

Нисам претпостављала да сам сопствену децу – Симеона и Зарију оштетила за цео живот. Одузела сам им могућност да уђу у Гинисову књигу рекорда попут Милице Јовановић. Иако ова комбинација најчешћег имена и најчешћег презимена у Србији обара рекорде, сигурно прави и заврзламе у свакодневном животу. Још чудније је што готово нико из мог окружења не познаје ниједну Милицу Јовановић.

Познати "шалтерски службеник" Петар Петровић није веровао својим ушима када је чуо информацију да су окупљањем на једном месту Милице Јовановић обориле Гинисов рекорд.

Почео је да пребројава колико познаје својих имењака. Колико шалтера, толико и Петра Петровића. Међутим, колико је комуна јака могло би да се види тек кад би изашли на црту Милицама Јовановић.

Своје имењакиње Тијане Стојановић упознала сам две, али нисам са њима задржала ни виртуелно пријатељство, а и сама сам променила презиме. Лоша стартна позиција за било какве рекорде.

Деци сам дала не тако честа имена - Симеон и Зарија. Презиме Радоњић, такође, није толико често у Србији, па сам и њима одузела могућност да оборе Гинисов рекорд. Сем ако не нађу неку другу врхунску вештину.

Иако је лепо да ваше име и презиме буде уписано у књизи рекорда, честе су и заврзламе које исто име и презиме могу да направе.

Сећам се да сам упорно звала политичара Драгана Марковића да ми потврди неку информацију из Јагодине, уместо новинара Драгана Марковића, дописника РТС-а.

Кад сам укапирала да разговарам са потпуно другим човеком било ми је веома непријатно, а имам утисак да њему и није. Ко зна колико пута се нашао у истој ситуацији.

Само кроз нашу редакцију прошла су двојица Александра Петровића, у основној школи у одељењу сам имала две Иване Крстић и дешавало се још много пута да упознам особе са истим именом и презименом. Али Милицу Јовановић не познајем ниједну.

Од суботе и тренутка када се на једном месту окупило 256 Милица Јовановић покушавам да се сетим. Милица у именику имам и Јовановића такође, али ниједну са Гинисовом комбинацијом.

Поједине колеге су се упустиле у озбиљну анализу, прелиставале су мејлове, пријатеље на друштвеним мрежама не би ли наишли на особу са овим именом и презименом. Резултат је код већине био сличан мом.

Међутим, јавиле су се неке колеге које их знају неколико па можемо рећи да је расподела Милица Јовановић неравномерна. Сигурно би се нашао и неко ко је раскинуо са Милицом Јовановић јер се заљубио у Милицу Јовановић, али то да оставимо за сценаристе. 

Факат је да су Милице Јовановић успеле да оборе рекорд из Јапана када се окупило 178 Хироказу Танака.

И добро су организовале упознавање, по скраћеној процедури без представљања, али у присуству Глена Поларда, представника Гинисових светских рекорда.

То је тренутак када је било битно да се све зову Милице Јовановић, како статистички подаци показују - да имају најчешће име у Србији и најчешће презиме.

Кад је рекорд пао могу да се наставе и перипетије које доноси честа комбинација имена и презимена. У критичним ситуацијама Гинисове рекордерке свакако могу да се позову и на средње слово.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво