Читај ми!

Ученици из Северне Македоније и држављанка Хрватске повређени у Турској, држављанин БиХ испод рушевина

Двојица ученика из Северне Македоније и једна држављанка Хрватске повређени су у земљотресу у Турској. Држављанин БиХ налази се испод рушевина.

У угроженом подручју Турске, коју је погодио стравичан земљотрес, налази се осам ученика и њихов ментор из Северне Македоније, саопштило је Министарство спољних послова те земље.

У потресу су повређена двојица ученика - један је задобио теже повреде, а један лакше. Обојица су ван животне опасности.

И једна држављанка Хрватске, која иначе живи у Истанбулу, повређена је у граду Адијаману, потврдио је хрватски амбасадор у Турској Хрвоје Цвитановић.

Цвитановић је рекао да је хрватска држављанка хосипитализована и да се осећа "релативно добро", пренели су хрватски медији.

Хрватски премијер Андреј Пленковић саопштио је раније да ће Хрватска у Турску послати екипу од 40 спасилаца у знак солидарности са овом земљом.

У међувремену, конзул БиХ у Истанбулу Синиша Михаиловић рекао је Независним новинама да се држављанин БиХ А. П. налази под рушевинама једне зграде у турском граду Малатја.

"То је званична информација. Обавештена је амбасада БиХ у Анкари, а они су то проследили нама. Реч је о А. П., он је држављанин БиХ, а запослен је у фирми GOPA Worldwide Consultants. Компанија жели да ступи у контакт са његовом породицом. Тренутно не знамо његово здравствено стање", рекао је Михаиловић.

Према његовим речима, у овом тренутку нема информација да су још неки држављани БиХ повређени или страдали у катастрофалном земљотресу.

Амбасадор Србије у Анкари Зоран Марковић рекао је раније да за сада нема информација да ли у земљотресу у Турској има повређених држављана Србије, да би касније потврдио да нико од 20 држављана Србије који су се затекли у угроженом подручју није повређен.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво