Читај ми!

Техерaн: Напад на војну фабрику, дронови "ухваћени у замку"

Непознати дронови, највероватније "камиказе", напали су фабрику одбрамбене индустрије у Исфахану. Министарство одбране поручује да је напад осујећен.

Иранско Министарство одбране саопштило је да је бучну експлозију у војној фабрици у Исфахану, граду у централном делу Ирана, изазвао неуспешан напад дроновима.

"Један (од дронова) је погодила... ПВО, а друга два су ухваћена у одбрамбене замке и дигнута у ваздух. Срећом, овај неуспели напад није довео до жртви и причињена је мања штета на крову радионице", саопштило је министарство.

Иранске новинске агенције раније су известиле о гласној експлозији и приказале снимке на којима се види блесак светлости у фабрици, која се наводно бави производњом муниције. На снимку се виде и возила хитне помоћи и ватрогасци.

Иран је у јулу саопштио да је ухапсио диверзантски тим курдских милитаната који раде за Израел, а који су планирали да разнесу центар одбрамбене индустрије у Исфахану.

До напада је дошло усред појачаних тензија са Ираном због иранског нуклеарног програма. Наиме, Тел Авив тврди да Иран настоји да развије нуклеарно оружје, што Техеран пориче.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво